اقلام اساسی شب عید/ کاهش نرخ اقلام اساسی در راه است-راهبرد معاصر

اقلام اساسی شب عید/ کاهش نرخ اقلام اساسی در راه است

با نزدیک شدن به ایام پایانی سال شاهد نوساناتی در بازار اقلام اساسی هستیم که البته تدابیری هم برای افزایش عرضه با قیمت مناسب اندیشیده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 02
کد خبر: ۷۹۳۵۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ ، همه ساله در ایام‌ پایانی سال، بازار اقلام اساسی سبد خانوار به بهانه های مختلف دستخوش تغییر و تحولاتی قرار می گیرد که این امر دهک های ضعیف جامعه را بیش از پیش در تامین مایحتاج خود دچار مشکل می کند.

 

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت برخی اقلام ضروری سبد خانوار همچون گوشت، میوه، قند، شکر و لبنیات نسبت به ماه های اخیر رشد چشمگیری داشته که هریک از مسئولان دلایل خاص خود را برای این گرانی ها مطرح می کنند، اما این افزایش پی در پی قیمت ها نتیجه ای جز کوچک شدن سفره خانوار نخواهد داشت چرا که درآمد افراد سنخیتی با این هزینه ها ندارد.

 

رصدها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت هر کیلو شقه گوسفندی ۱۳۵ تا ۱۴۰ هزار تومان، شقه گوساله ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان، سردست گوساله ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، پرتقال شمال ۱۶ تا ۱۹ هزار تومان، پرتقال جنوب ۲۰ تا ۲۸ هزار تومان، نارنگی ۳۰ تا ۵۵ هزار تومان، موز ۳۵ تا ۴۲ هزار تومان، خیار ۱۱ تا ۱۵ هزار تومان، سیب ۱۸ تا ۲۵ هزار تومان، کیوی ۱۷ تا ۲۴ هزار تومان، قند ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان و شکر ۸ هزار و ۷۰۰ تا ۱۲ هزار تومان است.

 

فراهانی یکی از فعالان‌ خوارو بار شرق تهران از افزایش قیمت برخی اقلام اساسی خبر داد و گفت: طی هفته های اخیر افزایش قیمت برخی اقلام اساسی نظیر قند، شکر و زعفران نسبت به دیگر کالاها محسوس بوده است.

 

وی افزود: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار و گسترش ویروس کرونا، بازار رونق چندانی ندارد که با این وجود پیش بینی می شود همانند سال های قبل نوسان خاصی در بازار اقلام اساسی رخ ندهد.

 

گرچه در هفته های اخیر قیمت مرغ و تخم مرغ در بازار به اوج خود رسیده بود و بسیاری از خانوارها را در تامین با مشکلات متعددی روبرو کرد، اما با اتخاذ تدابیر مسئولان پشتیبانی امور دام ‌مبنی بر عرضه مرغ و تخم مرغ تا اواسط فروردین با نرخ مصوب، بازار به تعادل رسیده به طوریکه دیگر خبری از گرانی های اخیر نیست‌.

 

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت بازار اقلام اساسی در روزهای پایانی سال و دلایل گرانی میوه و گوشت با خبر شویم:

 

عرضه روزانه ۵۰۰ تن مرغ گرم در بازار/بازار تخم مرغ به تعادل رسید
مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان ، از عرضه روزانه ۵۰۰ تن مرغ گرم با نرخ مصوب خبر داد و گفت: اگر این میزان به درستی مدیریت شود و خارج از شبکه توزیع نشود، این میزان جوابگوی بازار تهران است.

 

وی درباره عرضه مشتقات با نرخ بالا در بازار افزود: با توجه به آنکه مشتقات مرغ همچون ران مرغ، سینه و فیله از مرغ آزاد استحصال می شود، قیمت آن بالاست.

 

یوسف خانی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید، جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر نوسان قیمت در بازار نیست.

 

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی قیمت هر کیلو تخم مرغ در بازار را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان معادل شانه ای ۳۵ هزار تومان اعلام کرد.

 

وی با بیان اینکه بازار تخم‌مرغ به تعادل رسیده است، گفت: گرچه قیمت تخم مرغ طی هفته های اخیر در بازار با نوساناتی روبرو شد، اما با عرضه با نرخ مصوب قیمت کاهش یافته است.

 

کاهش نرخ اقلام اساسی در راه است
قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار اقلام اساسی در رکود به سر می برد، اظهار کرد: امسال برخلاف سال های گذشته، خبری از هیجانات بازار نیست.

 

وی افزود: با توجه به کاهش نرخ ارز، انتظار می رود که قیمت اقلام اساسی در بازار روند نزولی به خود گیرد.

 

حسنی با اشاره به اینکه قیمت قیمت شکر در بازار همچنان ۲ نرخی است، بیان کرد: هم اکنون شکر با نرخ ۶ هزار و ۶۵۰ و ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار عرضه می شود، درحالیکه با تک نرخی شدن نرخ بازار شکر به تعادل می رسد.

 

دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه برنج نداریم، گفت: با توجه به ذخایر مطلوب برنج، نگرانی مبنی بر کمبود و افزایش قیمت در بازار نیست.

 

دلایل گرانی گوشت در بازار چیست؟
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۱۱۸ تا ۱۲۰ هزار تومان به مغازه دار و ۱۳۲ تا ۱۳۳ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود.

 

وی قیمت هر کیلو دام زنده را ۵۵ تا ۵۷ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به بارش برف و سرما و مشکلات تردد، طی روز‌های اخیر قیمت هر کیلو دام ۲ هزار تومان افزایش یافته که اثر خود را بر بازار گوشت گذاشته است.

 

ملکی با اشاره به اینکه گرانی های اخیر ارتباطی به قاچاق دام ندارد، بیان کرد: بسیاری از دامداران دام‌های خود را نگه داشته‌اند تا در روزهای پایانی اسفند با قیمت بالاتر به بازار عرضه کنند.

 

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی ادامه داد: با توجه به قدرت خرید خانوار و هزینه‌های شب عید، مردم تعجیلی در امر خرید گوشت ندارند، اما طبق روال همه ساله در اسفند با افزایش قیمت گوشت قرمز مواجه هستیم.

 

عرضه مرغ با نرخ بالای ۲۵ هزار تومان گرانفروشی است
حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه قیمت مرغ در بازار همچنان دونرخی است، اظهار کرد: در حال حاضر ۲ نرخ در سطح کشور داریم به طوریکه مرغداران بر مبنای دریافت نهاده اقدام به عرضه مرغ گرم با نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان در بازار می‌کنند و در حالت دوم مرغ بر مبنای عرضه و تقاضا در بازار آزاد توزیع می‌شود.

 

وی عرضه مرغ با نرخ بالای ۲۵ هزار تومان را گرانفروشی دانست و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۸ هزار تومان و مرغ گرم در خرده فروشی‌ها ۲۵ هزار تومان است.

 

اسداله نژاد با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: بنابر سیاست گذاری ستاد تنظیم بازار، ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در ایام‌پایانی سال صورت گرفته که با این وجود کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم.

 

کمبودی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/کاهش قیمت سیب و پرتقال از اواسط اسفند در بازار
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه سیب و پرتقال به اندازه کافی در کشور موجود است، اظهار کرد: با توجه به تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرکبات مازندران و دپوی ۶۰۰ هزار تن از آن در سردخانه، کمبودی در عرضه نداریم.

 

وی قیمت کنونی هر کیلو پرتقال شمال در میدان مرکزی را ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان و سیب را ۵ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: مغازه دار‌ان با احتساب حداکثر ۳۵ درصد سود باید در مغازه های سطح شهر عرضه کنند.

 

به گفته دارایی نژاد، با افزایش عرضه سیب و پرتقال از اواسط اسفند، قیمت در بازار روند کاهشی به خود می گیرد.

 

این مقام مسئول از کاهش قیمت خیار در هفته آتی خبر داد و گفت: طی هفته های اخیر، قیمت خیار به علت سرمازدگی دچار نوساناتی شد که طی ۱۰ روز آینده با ازدیاد عرضه بازار به تعادل می رسد.

 

افت تقاضای خرید میوه در بازار/ کمبودی در عرضه نداریم
اسداله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش تقاضای خرید در بازار میوه خبر داد و گفت: طبق روال همه ساله در اسفند تقاضا برای خرید میوه نسبت به ماه‌های گذشته کاهش می‌یابد و مجدد در روز‌های پایانی این ماه به اوج خود می‌رسد.

 

وی در واکنش به عرضه نارنگی با نرخ ۵۵ هزار تومان در بازار افزود: قیمت کنونی هر کیلو نارنگی انشو ۱۲ هزار تا ۱۸ هزار تومان، نارنگی بندری ۲۰ هزار تا ۲۷ هزار تومان، نارنگی تانجلو ۷ هزار تا ۱۱ هزار تومان و نارنگی تخم‌پاکستانی ۱۲ هزار تا ۱۸ هزار تومان است، چنانچه نارنگی با نرخ بالاتر از سود متعارف و قانونی در مغازه‌های سطح شهر عرضه شود، با متخلفان برخورد می‌شود.

 

کارگر در پایان با بیان اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، تصریح کرد: با توجه به فراوانی تولید و عرضه میوه و صیفی در بازار پیش بینی می‌شود که نوسان خاصی در بازار رخ ندهد./ باشگاه خبرنگاران

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار